Ervaringen met de trainingen van Jan de Wit

Bernadette Haveman

Procesbegeleider bij – DE DROOM VAN ZWOLLE
Jan heeft een Inspiratiebijeenkomst verzorgd voor Droom van Zwolle over 'zingeving en de waarde van je bestaan'. Een waardevolle sessie welke hij op authentieke wijze heeft geleid. Onze deelnemers waren geraakt door deze wijze man die in alle eenvoud zo'n groot thema in het alledaagse weet te brengen. Jan brengt vanuit zijn jarenlange ervaring in het Pulsarwerk en het onderwijs mensen bij hun kern. Zodat ze van daaruit zichzelf kunnen richten. Ik kan Jan van harte aanbevelen, in het bijzonder voor jongeren die vast lopen in het onderwijs(systeem).

Mirte

Student Pedagogisch werk Landstede
Ik heb meer stil gestaan bij mijn tijdsbesteding en de vraag; waar wordt ik nou echt blij van en waar haal ik voldoening uit? De PowerPoint sloot goed aan. Ik vond de vragen leuk en goed om over na te denken. Het maakte de les interactief. Ik vond u een hele goede gastdocent de klas deed en dacht mee en was relatief rustig. Ik vond het een leuke les

Anne

student Landstede Onderwijsassistent
Waardevol is het zien van de zin in je eigen leven. De doelen die je wilt bereiken. De vier niveaus van zin en dat alles wat je nu doet deel uitmaakt van je toekomst. Het kijken naar mijn toekomst en wat je daarin wilt bereiken. De les was duidelijk met een mooie PowerPoint. Met diepe vragen waarom je leven zin heeft en dat je daarover na gaat denken, waar je eigenlijk nooit over nadenkt. De docent is enthousiast en weet waar hij het over heeft en dat motiveert mensen.

Dewi

student Landstede Onderwijsassistent
Het was een leuke en leerzame les Ik heb beter leren zien hoe ik mijn beroep voor mij zie en hoe ik naar mijn toekomst kijk. Ik weet nu wat mijn doelen zijn en dat mijn leven zinvol is. Het was een duidelijke en meegevende PowerPoint, origineel en leuk om naar te kijken.

Lucie Mosterd

Docent ROC Landstede team onderwijs en opvoeding
Een enorm onderwerp, door Jan samengevat in een aantal concrete werkbare termen. Ondersteunt door een afwisselende PowerPoint met ruimte voor interactie De doorsnee mbo student beschouwt zingeving als een ‘ver van mijn bed’ onderwerp. Ik zag in deze les bij de groep een bovengemiddelde belangstelling. Leuk om te zien!

Denise

Medewerker Dushihuis
Jan, zorgt voor een prettige rustige sfeer. Hij opent zich naar de deelnemers en is hartelijk. Je merkt dat de anderen zich daardoor ook kunnen openen. Je hebt een duidelijke structuur en opbouw en iedereen wordt erbij betrokken.

Merle

Student pedagogisch werk landstede
Je bent belangrijk in het leven, ook voor anderen. Je kunt overal zin vandaan halen Specifiek kijken naar de zin en betekenis van je beroep. Ik heb er wat aan. Ik vind het belangrijk dat je weet om te schakelen wanneer het even tegen zit. Tijdens deze workshop ga je echt dieper nadenken; Je bent belangrijk! De docent legt het keurig en fijn uit, geeft goede en bruikbare informatie met een interessante en leuke PowerPoint.

Romy

Student Landstede Kinderopvang
Ik heb geleerd: Wat is lust nou echt? En om langer stil te staan bij de vraag: ‘Waar word ik echt blij van?” Hoe ik mijzelf meer zin kan geven. De PowerPoint was super mooi en je kon zien dat er veel werk in gestopt is. Er zijn leuke en minder leuke dingen in het leven. Ik denk dat deze les de klas goed gedaan heeft. De klas luisterde goed en was heel stil.

Nilanthi

Medewerker Dushi- huis
Ik vond dat je erg boeiende vragen stelde die gedachtes bij mij naar boven riepen. Ook vind ik het interessant om het groepsproces van het team in dit stukje te zien en te kijken hoe een ieder met zulke vragen om gaat en wat dit bij iedereen los maakt. Ik ben gaan nadenken over iets dat ik onbewust heb meegenomen naar dit werk. Wel op een mooie manier maar ook wel boeiend dat dit in jouw training naar boven is gekomen. Dankjewel!

Mike

Student Pedagogisch werk Landstede
In deze presentatie heb ik dingen gehoord, waarvan ik dacht “zo heb ik dit nog nooit bekeken!” Ik vond het interessant om te volgen.

Karen

Medewerker Dushi-huis
De workshop ‘zin en persoonlijke kracht’ Heeft in ons team veel los gemaakt. Kijkend naar hoe het verleden doorloopt in het heden. Wat heeft jou gemaakt tot wie je nu bent? Waarom? Deze vragen hebben ons zowel veel inzicht gegeven als veel nieuwe vragen. Het gesprek hierover kan confronterend zijn, maar helpt je verder in het bewustzijn van je eigen handelen. Als de kracht die je vooruit gestuwd heeft, of nog vooruit kan stuwen zelfs. Goed om bij stil te staan in deze wereld die zo snel aan je voorbij kan rennen.

Demi

Student Landstede Pedagogisch werk
Als ik een moment heb dat ik het niet zie zitten, kan ik terug denken aan deze les en weer moed krijgen om door te gaan.